Clafoutis cu mere caramelizate

de daniastefania in Prajituri, 4 Oct 2015 | 7222 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru clafoutis:

  • 100 gr faina
  • 7 linguri zahar
  • 3 oua
  • 2 si 1/2 linguri unt
  • 250 ml lapte
  • Un praf de sare

Pentru caramel:

  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 4 mere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu mere caramelizate:

Vom incepe cu prepararea caramelului. Punem zaharul si apa intr-un vas, pe foc si il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu il ardem. Pana se face caramelul, ne apucam si de blat. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Le lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu untul.

Adaugam faina cernuta si laptele. Mixam bine. Adaugam albusurile si amestecam usor cu lingura de lemn. Lasam compozitia putin si curatam merele si le taiem feliute subtiri. Asezam merele intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. Acum ar trebui sa fie gata si caramelul si il turnam peste mere.

Peste caramel turnam aluatul de clafoutis. Dam prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C cam 45-50 minute. Lasam prajitura sa se raceasca in tava cateva ore sau chiar peste noapte. Apoi o rasturnam pe farfurie si ne servim. Merele caramelizate si blatul pufos si insiropat, un deliciu.

Se poate servi si alaturi de inghetata. Pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu visine